Linkwise

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Βελτιώσεις για version 1.08

Ίσως θα πρέπει να ξεκινήσω μια σειρά μηνυμάτων για να συγκεντρώσω τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν στο Cinemattica. Το κάθε topic θα αναφέρεται στην επόμενη έκδοση που θα προκύψει, και επειδή η τρέχουσα είναι η 1.07, το παρόν topic έχει τίτλο "Βελτιώσεις για version 1.08".
Ας ξεκινήσω λοιπόν γράφοντας:

- Αξιολόγηση από τους χρήστες. Δυνατότητα από τον κάθε χρήστη να αξιολογεί την ταινία ή τον κινηματογράφο, και να αποτυπώνει την εμπειρία του σε σχόλια.

- Αστέρια αξιολόγησης και ένδειξη σχολίων στην εικόνα της ταινίας. Στην αρχική οθόνη όπου παρουσιάζονται τα poster των ταινιών, πάνω στην εικόνα να φαίνεται η αξιολόγηση και μια ένδειξη (πχ ένα εικονίδιο μηνύματος) αν αυτή η ταινία έχει σχολιαστεί.

- Πολλαπλοί διακομιστές. Επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο μετά τη δημοσιοποίηση νέας έκδοσης, να μπαίνουν ταυτόχρονα πολλοί χρήστες στην εφαρμογή, γονατίζοντας τον server, πρέπει να υπάρχει ένα mirror βάσης δεδομένων και online query ταυτόχρονα και σε άλλους διακομιστές. Η εφαρμογή αφού αποτυγχάνει να συνδεθεί στον αρχικό server να ψάχνει εναλλακτικούς.

- Ανίχνευση ταχύτητας σύνδεσης. Επειδή πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω GPRS, το οποίο είναι πολύ αργό, πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης και μεταφοράς εικόνων. Η εφαρμογή πρέπει να ανιχνεύει την ταχύτητα σύνδεσης του χρήστη, και να προσαρμόζει ανάλογα την ποιότητα των εικόνων της εφαρμογής, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη και επιτυχημένη ανανέωση των ανταλλάξιμων δεδομένων.


- Αλλαγή του τρόπου εμφάνισης των καρτελών. Αλλαγή του TabHost με μενού επιλογής γραφικών το οποίο θα βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης και θα καταλαμβάνει σημαντικά λιγότερο χώρο.

- Προσθήκη καρτέλας Νέων και Προσεχώς. Προσθήκη μιας νέας καρτέλας η οποία θα εμφανίζει τα περιεχόμενα αυτού του blog αν υπάρχει ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο. Εδώ θα παρουσιάζονται τα νέα του προγράμματος και οι ταινίες που θα είναι προσεχώς.

- Προσθήκη δείκτη αξιολόγησης από IMDB. Θα υπάρχει ξεχωριστός δείκτης αξιολόγησης ταινιών από το IMDB.

- Προσθήκη στιγμιοτύπων ταινιών. Προσθήκη εικόνων από το screen-play των ταινιών, που θα είναι προσβάσιμες μόνο όταν η συσκευή είναι online.

- Προσθήκη επίσημης ιστοσελίδας ταινιών.

- Αφαίρεση διαφημίσεων και δυνατότητα donation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου