Linkwise

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Cinemattica v2.05

Cinemattica v2.05


Νέα έκδοση!
Τρεις μήνες μετά την τελευταία αναβάθμιση του προγράμματος, έφθασε η νέα έκδοση του Cinemattica. Μέσα σε αυτό το διάστημα έγιναν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος και στην άντληση των δεδομένων, οι οποίες όμως δεν είναι όλες ορατές στον τελικό χρήστη.
  Το εκνευριστικό μήνυμα της StartApp για αποδοχή των όρων των διαφημίσεων αφαιρέθηκε, όπως και όλο το SDK της υπηρεσίας. Πολλές αναφορές έγιναν στο γεγονός ότι πολλά σύγχρονα προγράμματα προστασίας κινητών χαρακτήριζαν την εφαρμογή ως adware λόγω του SDK. Στη θέση του προστέθηκε ένα μικρό διακριτικό πλαίσιο του AdMod, μόνο στην αρχική οθόνη και στις ρυθμίσεις.
  Επίσης έγινε κανονικοποίηση της βάσης δεδομένων με σύμπτυξη πινάκων και προσθήκη κλειδιών για γρηγορότερη προσπέλαση.
  Εδώ και μερικούς μήνες η εταιρεία Δέσμη Εκδοτική Α.Ε. διαχειρίζεται την ιστοσελίδα του Αθηνόραμα. Το Αθηνόραμα μέχρι τώρα ήταν ο βασικός κορμός για την ενημέρωση των προγραμμάτων των κινηματογράφων της Αττικής από το Cinemattica. Το επιτελείο της εταιρείας κάνει πολύ καλή δουλειά στη συλλογή πληροφοριών και κριτική των ταινιών, αλλά το τεχνικό τμήμα αποδεικνύεται ότι έχει πολλά προβλήματα. Δυστυχώς σε κάθε ενημέρωση της ιστοσελίδας τους (περίπου κάθε Πέμπτη πρωί), άλλαζαν πολλά νευραλγικά στοιχεία στη δομή της κάθε σελίδας. Το χειρότερο είναι ότι ο αυτοματοποιημένος κώδικας HTML που παράγεται από τη βάση δεδομένων τους, περιέχει πολλά συντακτικά και δομικά λάθη. Ένας απλώς χρήστης που γνωρίζει λίγο HTML με μια απλή "προβολή κώδικα" στη σελίδα τους, θα διαπιστώσει ότι λείπουν tags, άλλα δεν κλείνουν, κώδικας javascript εμφανίζεται μέσα σε divs και άλλα. Ανοίγοντας δε το site του Αθηνόραμα που προορίζεται για κινητά (http://www.athinorama.gr/mobile/) είναι εμφανής η αστάθεια και η επιπολαιότητα των σελίδων με μόνο μερικά κλικ (λείπουν σελίδες, υπερσύνδεσμοι χωρίς αντίκρισμα, αδυναμία απόδοσης σελίδας από τον server κλπ). Όλα τα παραπάνω ήταν ένας συνεχής πονοκέφαλος για εμένα, για να κρατήσω το Cinemattica είναι πάντα ενημερωμένο με τα τελευταία σωστά προγράμματα των κινηματογράφων. Σε συνδυασμό με την επέκταση του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, έπρεπε να απαγκιστρωθώ από το Αθηνόραμα (που καλύπτει μόνο την Αττική) και να χρησιμοποιηθεί κάποια άλλη υπηρεσία για άντληση δεδομένων. Ένα γρήγορο, εμπεριστατωμένο και αξιόπιστο site που καλύπτει Ελλάδα και Κύπρο είναι το Cine.gr, το οποίο χρησιμοποιούταν ήδη από το Cinemattica για τους κινηματογράφους εκτός Αττικής. Όλο λοιπόν το πρόγραμμα προσαρμόστηκε στο data mining από το cine.gr.
  Ευχαριστώ πολύ όλους όσους σχολίασαν και δοκίμασαν την εφαρμογή, και αυτούς που μπήκαν στον κόπο να στείλουν μήνυμα για να αναφέρουν κάποιο λάθος, κάποια παράλειψη ή κάποια πρόταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου