Linkwise

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Προσεχώς: Αγώνες Πείνας



 Οι Αγώνες πείνας της Σούζαν Κόλινς θεωρούνται από τα πλέον δημοφιλή μπεστ σέλερ της νέας εποχής στην αμερικανική λογοτεχνία. Φουτουριστική, μελλοντολογική ιστορία, στην οποία το έθνος της Πάνεμ (η σημερινή Βόρεια Αμερική) κατοικεί στη λαμπερή πρωτεύουσα Κάπιτολ, η οποία και περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες περιοχές. Αυτή η σκληρή και αμείλικτη πόλη όμως, αρέσκεται στους Αγώνες Πείνας, όπου ένα αγόρι και ένα κορίτσι πολεμούν μέχρι θανάτου για την επιβίωσή τους, σε απευθείας ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση της χώρας.


Πρωταγωνίστρια της ταινίας του Ρος, είναι η πιτσιρίκα Τζένιφερ Λώρενς που εντυπωσίασε την περσινή κινηματογραφική σεζόν. Υποδύεται την Κάτνις Έβερντιν, η οποία ζει με τη μητέρα της και τη μικρότερη αδερφή της και παίρνει εθελοντικά μέρος στους αγώνες στη θέση της τελευταίας. Αν και η συμμετοχή της αυτή ισούται με τη θανατική της καταδίκη, για την ίδια αυτός ο αγώνας επιβίωσης είναι η δεύτερη φύση της.
Στην ταινία ακόμη παίζουν οι: Τζος Χάτσερσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Στάνλεϊ Τούτσι, Ιζαμπέλ Φύρμαν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Λένι Κράβιτζ, Γουές Μπέντλευ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου